Annons

Annons

Annons

Emilia Fahlin laddar för WWT i Sverige: "En av mina favorithelger på året"

Under helgen körs WWT, Womens World Tour, i Sverige och Vårgårda. Örebrocyklisten Emilia Fahlin ser fram emot att köra på svensk mark.
– Jag är, som alltid, superexalterad för den svenska etappen av WWT, säger hon i ett pressmeddelande.

Text

Emilia Fahlin. Foto: Sean Robinson/Velofocus.com

Annons

På lördag klockan 13.00 går den första starten i Lagtempotävlingen i Vårgårda. Örebrofödde Emilia Fahlin tävlar i lag med Lisa Brennauer (Tyskland), Audrey Cordon-Ragot (Frankrike), Katie Archibald (Storbritannien), Annette Edmondson (Australien) och Kirsten Wild (Nederländerna). 42,5 kilometer ska avverkas på Vårgårdas gator, ett bra test för laget enligt Fahlin.

Annons

– Lagtempotävlingen är alltid ett bra test. Eftersom att vi inte tränat så mycket i år än blir det bra att köra en lagtempotävling så får vi se hur det går och ta med oss det till framtida tävlingar. Och det är verkligen en bra uppvärmning inför måndagens linjelopp som egentligen har allt med grussträckor, tekniska delar i stan och en liten klättring i banan, säger hon i pressmeddelandet.

Annons

Linjeloppet, ja. På måndag körs det 141 kilometer långa loppet med start 17.10. Det är givetvis ytterligare ett lopp som Emilia Fahlin ser fram emot.

–Det kommer att bli en tuff men rolig dag som jag ser fram emot. Och att tävla i den svenska tröjan blir ännu mer speciellt såklart.

Och att få tävla på hemmaplan med den tröjan verkar betyda mycket för 29-åringen.

–Det är definitivt en av mina favorithelger på hela året. Inte bara för att det är extremt häftigt att tävla på hemmaplan med så mycket stöd, det är också en av mina favoritbanor, säger hon i pressmeddelandet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan