Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Örebroskådespelaren debuterar som barnboksförfattare – "Jag hade lagt ned så mycket tid på boken och så var den asdålig"

När skådespelaren Helena Hedlund oväntat fann sig arbetslös senhösten för fyra år sedan var hennes första tanke att skaffa sig ett tryggare arbete, sotare kanske. Men så tog skrivarlusten över och plötsligt satt hon med ett manus till en barnbok. Nu släpps "Det fina med Kerstin" på bokförlaget Natur och kultur.

Precis som Helena Hedlund är uppväxt i en liten by utanför Borås och i dag bor med sin familj i en liknande liten by i utkanten av Örebro, så bor huvudkaraktär Kerstin i en by som kallas just "Byn". – Boken är präglad av just livet i en by och hur vi beter oss mot varandra, ryktena och hur man vet saker om personer – ofta väldigt starka saker – som alla bara vet. Det handlar också om det här begränsade urvalet av kompisar som är i en by. Jag led själv jättemycket av det när jag var liten. I boken har Kerstin en bästa kompis utan att hon vet varför de blev kompisar. Det är bara bestämt så och därför leker de med varandra, trots att de har ganska tråkigt ihop, säger Helena.

Bild: Sofia Gustafsson

Annons

Till en början kändes det lite som en kris, den där hösten när en pjäs på Martin Mutter inte sålde så bra som teatern hade beräknat.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan