Annons

Annons

Annons

Emilia Fahlin nära jättesuccé: "Klart att jag är besviken"

Det skiljde någon ynka centimeter för Emilia Fahlin från att vinna första etappen av Tour of Norway i cykeldamernas världstour.
– Bra, men inte bra nog. Klart att jag är lite besviken men det var ju ingen dålig utmanare jag förlorade mot, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.

Emilia Fahlin tävlar för ett av världens bästa lag, Wiggle-High5.

Den 29-åriga örebroaren har redan gjort två OS.

I London 2012 tog hon bland annat en 17:e-plats i tempoloppet, och i Rio de Janeiro 2016 hjälpte hon Emma Johansson till ett silver i linjeloppet.

Och under fredagen var hon ytterst nära från att vinna första etappen av Tour of Norway i cykeldamernas världstour. Det skiljde bara några ynka centimeter.

Annons

Annons

– När det var 150 meter kvar märkte jag att jag tog in på Marianne Vos mer och mer. Men det räckte inte riktigt, säger Emilia Fahlin.

Två etapper återstår av den norska touren. Fredagens insats kan göra att svenskan får teamets stöttning resten av tävlingen.

– Vi får se hur vi spelar våra kort. Vi har inte diskuterat fortsättningen ännu men mycket beror på hur etapperna utvecklar sig, säger hon i ett pressmeddelande.

Bild: TT

Läs också:

(+) Fahlin kan tvingas byta stall – för att rädda Sveriges OS-plats: ”I nuläget får jag inte de chanserna”


Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan