Annons

Annons

Annons

Örebro

Så ska biblioteksmagasinet bevaras: "Att slänga böcker är emotionellt, jag tror man drar kopplingar till 30-talets nazism där böcker brändes"

När beskedet att källarplanet, och därmed bibliotekets lösning för magasinering av böcker, ströks från planerna i det nya Kulturkvarteret väckte det protester – var Örebros kulturarv hotat?

Nu kommer lugnande besked:

– Vi flyttar upp bokmagasinet till lånehallen vilket egentligen endast innebär att det blir mer tillgängligt, säger Lars Thornberg på Örebro kommun.

Text

Redan i dag är Stadsbibliotekets bokmagasin öppet för allmänheten men på grund av en del förstörelse håller de dörren dit ned låst. – Som det är nu måste man ta kontakt med personalen för att bli nedsläppt. När vi flyttar in i Kulturkvarteret blir magasinet därför mer tillgängligt, säger Maria Tjärnbro, bibliotekarie.

Bild: Robban Andersson

Annons

Det blir genast tekniskt när kommunens projektledare för Kulturkvarteret, Lars Thornberg, och bibliotekarie på Stadsbiblioteket, Maria Tjärnbro, berättar hur Kulturkvarteret utan ett källarplan kommer att påverka biblioteket:

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på na.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan