Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Efter NA:s avslöjande om lögnerna: S-politiker i Örebro hoppar av

Socialdemokratiska Örebropolitikern Mohammad Barkhad spred lögner om Allianspartierna och om Sverigedemokraterna på nätet, det kunde NA avslöja på torsdagen. Nu meddelar Barkhad att han avsäger sig sin kandidatur inför valet. Riksdagsledamoten Matilda Ernkrans (s) kommenterade avhoppet på fredagskvällen.

Text: 

Annons

"Jag har idag tagit emot avsägelse från Mohammed Ahmad Barkhad som drar tillbaka sin kandidatur. Han har varit utsatt för en stor press och i det läge som har uppkommit väljer han att avsäga sig sin kandidatur. Jag delar uppfattningen att det är det bästa alternativet både för honom och för partiet".

Det sade Irén Lejegren, ordförande för Socialdemokraterna i Örebro, i ett pressmeddelande på fredagen.

Annons

Annons

Efter avslöjandet på torsdagen svarade Mohammed Barkhad bland annat att han uttryckt sig slarvigt.

– När man översätter det jag skrev till svenska kan missförstånd uppstå.

Irén Lejegren ansåg direkt efter avslöjandet att händelsen inte var så pass allvarlig att Mohammed Barkhad borde avsäga sig sina platserna på valsedlarna.

– Nej, han är djupt ångerfull. Jag försvarar inte det han har gjort och det är inte sanktionerat någonstans i partiet, men det vore inte en rimlig konsekvens att säga att han inte kan vara kvar på sina platser, sa hon då till NA.

Mohammed Barkhad eller Irén Lejegren vill i övrigt inte lämna några fler kommentarer.

NA har dock fått en kommentar via ett pressmeddelande från Matilda Ernkrans som är riksdagsledamot samt distriktsordförande för Socialdemokraterna i Örebro län. Så här skriver hon:

"Det är bra att Mohammed Ahmad Barkhad drar tillbaka sin kandidatur. För mig som ordförande för Örebros socialdemokratiska partidistrikt har det aldrig varit någon tvekan om att ifall en kandidat sprider lögner eller grova felaktigheter om andra partiers politik så måste det få konsekvenser."

Läs mer:

Socialdemokratisk Örebropolitiker spred lögner om motståndarsidan: "Jag uttryckte mig slarvigt"

Annons

Annons

Tunga M-namnens kritik efter NA:s avslöjande: "Det som nu framkommit är under all kritik"

Annons

Annons

Till toppen av sidan