Annons

Annons

Annons

Ishockey

Förre Bik-tränaren talar ut – berättar om svåra åren efter sambons död och misshandelsdomen i Bofors: "True story"

Han är en av Hockeysveriges mest kontroversiella profiler. I en lång intervju med Sportbladet berättar nu förre Bik-tränaren Leif Strömberg om tiden efter sin sambos död – och de mörka rubrikerna efter misshandeln under sin tid i Bofors.
– Alla vet att om jag hade slagit honom så hade han inte levt i dag, säger Strömberg.

Text

Leif Strömberg. Arkivfoto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Annons

Han stod i ett hockeybås samma dag som sambon Karin avled i cancer. 18 år senare är Leif Strömberg fortfarande tagen av händelsen som omformade hans eget och dottern Sofias liv.

– Karin stöttade mig och ville att jag skulle fortsätta jobba, eftersom jag fick en otrolig energi av det. När jag åkte iväg hade jag alltid säkerställt att familjen hade det bra, säger han, säger han med tårarna rinnandes till Aftonbladet.

Annons

Annons

Men han beskriver också hur hockeyn blev hans räddning, och hur det blev en oas i all sorg.

– Någonstans kände jag att om jag inte orkar gå tillbaka dit nu så vet i fan om jag någonsin orkar det.

Drygt fyra år senare tog Strömbergs liv en helt annan vändning. I samband med en avslutningsfest under sin tid som tränare i Bofors hamnade han i ett gräl med en person aktiv inom klubben och dömdes sedermera för misshandel.

– Det var inte kul. ”Hockeytränare sparkar stomiopererad i magen”. Men det jag kan säga i dag, och det kommer jag säga om jag så ligger på kistans kant, är att jag är glad att jag inte slog eller sparkade honom. Så ligger det till, och det är true story. Och alla vet att om jag hade slagit honom så hade han inte levt i dag, sån skillnad i fysik var det.

Leif Strömberg är i dag huvudtränare i Vita Hästen i Hockeyallsvenskan.

Leif Strömberg under tiden som tränare för Bofors.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan