Annons

Annons

Annons

Mordet i Ställdalen

Friades från misstankar om inblandning i Ställdalsmordet – nekas ersättning

Tingsrätten dömde henne för skyddande av brottsling, hovrätten friade kvinnan – nu har Justitiekanslern beslutat att hon inte får ersättning för den tid hon suttit anhållen och häktad.

Text

Det var i mars 2017 som en man i 45-årsåldern mördades i Ställdalen. En, nu 30-årig, kvinna greps och anhölls efter att hon själv larmat SOS. Ytterligare två personer greps, en 34-årig man och en kvinna i 40-årsåldern, misstänkta för inblandning i mordet.

Hovrätten dömde mannen och den 30-åriga kvinnan för mordet medan kvinnan i 40-årsåldern friades för skyddande av brottsling.

Annons

Nu har Justitiekanslern, JK, tagit ställning till ett anspråk om ersättning vid frihetsberövande. Det är den nu friade kvinnan som begärt ersättning för lidande med 70 000 kronor samt ombudskostnader 3 398 kronor. JK avslår begäran om ersättning med motiveringen att kvinnan befunnit sig i den mördade mannens lägenhet i samband med mordet och att hon dessutom försökt göra sig av med bevis – något som bidragit till att hon berövades sin frihet,

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan