Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ridsport

Insändare
Slarva inte bort ridskolan, Kumla

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är många som vill hålla på med ridsport.

Bild: TT

Annons

Kumla kommun, gör inte samma misstag en gång till! För en del år sedan fanns det två ridskolor här i Kumla. Den ena fick tyvärr lägga ned och nu verkar den andra gå samma öde till mötes.

I en artikel i Nerikes Allehanda säger Lennart Helgesson att man högprioriterar frågan. På vilket sätt då? Klubben har trots påstötningar endast fått till stånd två möten med kommunen sedan mitten på maj i fjol, och har till dags dato inte fått några som helst besked om hur det ska bli.

Annons

Annons

En annan fråga: Varför ska man upphandla ridsport? Vilken annan sport upphandlas? Fotboll? Ishockey? Det är faktiskt naivt att tro att någon annan skulle vara intresserad av att starta ridskola här, det är alldeles för dyrt och arbetskrävande. Var skulle den i så fall etablera sig? Det finns ju inte ens ridhus som är anpassat till den verksamhet som redan finns. Nej, var rädda om den ridskola som finns och hjälp den att utvecklas, så att den på sikt kan ta in fler elever.

Ridsporten är en av ytterst få sporter som alla oavsett kön eller ålder kan utöva på lika villkor, vore inte det något att satsa på?

Ytterligare en fråga: Vem finansierar padelanläggningen som byggs söder om Skogstorpsskolan?

”Seniorryttaren”

Kumla

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy