Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Debatt
Fel att straffa alla elever i tvåan när Vivallaskolans lärare fick nog

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hela årskurs 2 på Vivallaskolan skickades hem torsdagen den 4 april för att alla deras lärare var ”sjuka” .

Annons

Vivallaskolan skickade hem 80 elever i torsdags den 4 april för att alla lärare i årskurs 2 var ”sjuka” den dagen. Jag har aldrig hört detta ske någonsin tidigare och vi kan inte låta det gå förbi obemärkt.

Till att börja med så handlar detta inte om något virus som går runt i skolan som har lett till att lärarna har sjukanmält sig utan det handlar om en strejk från lärarnas sida angående arbetsmiljön. Jag pratade med en av lärarna som jobbar i årskurs 2 som strejkade, hen sa:

Många av de bra lärarna har slutat eller funderar på att sluta på grund av arbetsmiljön ...

”Det sker mycket nedskärningar i skolan just nu. Många elevassistenter och resurspedagoger har fått sluta. Så det är oftast 1 lärare i varje klass där det finns 4–5 elever som har särskilt stöd, lärarna klarar inte av klassen själva.

Annons

Annons

Vissa av de eleverna som har särskilt stöd har ADHD eller någon annan diagnos och när de blir arga så förstör de för klassen och stökar till. De behöver resurspedagoger. Brobyggarna som hjälpte till med de nyanlända har fått sluta på grund av besparingar även fast deras arbete var ovärderlig. Många av de bra lärarna har slutat eller funderar på att sluta på grund av arbetsmiljön, på grund av elever som är stökiga, inte lyssnar på lärarna och att vi inte får de stöd vi behöver från ledningen för att kunna hjälpa dessa barn.”

Jag träffade även på några barn utanför en föreningslokal i Vivalla där de hade läxhjälp, de går i årskurs 2 och det var några av dem som blev hemskickade i torsdags. Jag frågade ett av barnen:

”Vad hände i torsdags i skolan?

– Vi blev alla hemskickade.

Varför?

– Lärarna klagade på att vi är för jobbiga.

Stämmer det?

– Det är vissa som inte sköter sig.

På vilket sätt?

– De bråkar hela tiden.

Hur kändes det för dig att bli hemskickad?

– Jag sköter mig i skolan men fick ändå gå hem.”

Varför straffas de skötsamma barnen?

I media gick man ut med att alla lärare var sjuka men alla i Vivalla inklusive eleverna vet att lärarna strejkade.

Är det rätt eller fel av dem? Jag vet inte. Men det finns ett allvarligt problem här som måste lösas. 80 elever kan inte skickas hem bara så där, vart är deras rättigheter? Varför straffas de skötsamma barnen? Om det verkligen är så som man brukar säga att ingen bryr sig om Vivalla egentligen, stäng då ner hela skolan och slussa ut våra barn till andra skolor redan vid årskurs 1. Så att de får samma möjligheter och chans till en bra skolgång precis som alla barn och ungdomar förtjänar.

Annons

Annons

Så därför kommer vi att kalla till en Hearing den 17 april

Vi vill inte ha våra barn i en skola där man utför experiment och de är försökskaniner. Vem vill ha kvar sina barn i en skola där lärarna strejkar på grund av en dålig arbetsmiljö? Eller så är det dags för skolledning och kommunen att ta detta på allvar och lyssnar på sina anställda. Hur kan man göra besparingar i skolan när det är en investering för framtiden? Hur kan man lägga 300 miljoner på OpenArt i stan och skita i barnen i Vivalla? Det är så de känns för många just nu.

Det finns många frågor och funderingar hos oss som bor i Vivalla och har barn i Vivallaskolan. Vi vill veta vad som händer och hur man tänker inför framtiden. Så därför kommer vi att kalla till en Hearing den 17 april klockan 18.00 i Folkets Hus Vivalla (poesigatan 10). För att kunna diskutera och förhoppningsvis kunna få mer förståelse över situationen. Vi kommer även att bjuda in relevanta personer när det gäller denna fråga för att höra hur de tänker och resonerar.

Khalid Mohammed

For The People (F.T.P)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy