Annons

Annons

Annons

Annons

Sjukskrivningarna på Vivallaskolan

Debatt
Lärare på Vivallaskolan: Det sker inga experiment med eleverna

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det har stormat kring Vivallaskola den senaste tiden sedan undervisningen för en hel årsklas ställdes in.

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Replik: Jag vill bemöta de påstående som Kahlid Mohammed skriver i sitt debattinlägg i NA onsdagen den 10 april.

För det första blev alla vårdnadshavare kontaktade via telefon denna dystra torsdagsmorgon, ingen elev blev ”hemskickad” eller ”straffad”, utan de blev hämtade eller kunde gå hem till väntande vårdnadshavare. De elever vars vårdnadshavare vi inte fick tag i var kvar på skolan och fick undervisning i vanlig ordning av vikarier.

Det är inget annat än osanning, ingen klasslärare har pratat med dig enligt mina uppgifter.

Annons

Annons

Sen handlade det inte om att lärare ”hade fått nog” som Kahlid uttrycker sig, utan det handlar om människor som varit sjuka men som ändå kommit till jobbet men som till sist inte orkat längre.

Du pratar om ”strejk” och påstår att du pratat med lärare i år två. Det är inget annat än osanning, ingen klasslärare har pratat med dig enligt mina uppgifter.

Angående nedskärningar i skolan är det ett problem du får vända dig till politikerna med det är inget vi i skolan har önskat. Nedskärningarna har givetvis påverkat vår tuffa arbetsmiljö.

Du påstår att många ”bra” lärare har slutat. Du, som varken har barn på skolan eller vad jag vet varit på skolan, eller ens är lärare själv. Vad vet du om vad, eller vem, som är en ”bra” lärare?

På skolan arbetar vi efter skolans Läroplan Lgr11. Det kanske är den du kallar experiment?

Din så kallade intervju med ett barn blir ju närmast parodisk, du hämtar argument från en åttaåring och påstår att det är en sanning. Hade du på allvar varit intresserad, hade du gått till skolan, och tagit reda på fakta. Men det verkar inte vara det du är ute efter.

Vi vill inte ha våra barn i en skola där man utför experiment och barnen är försökskaniner, skriver du. För det första har du vad jag förstår inga egna barn på skolan, men ändå påstår du rent kränkande saker om oss lärare på Vivallaskolan. På skolan arbetar vi efter skolans Läroplan Lgr11. Det kanske är den du kallar experiment?

Annons

Slutligen önskar jag som personal på Vivallaskolan att få diskuterar skolan med vår huvudman, det vill säga Örebro kommun och skolans ledning, inte med enskilda föreningar.

Cilla Andersson

lärare på Vivallaskolan

Annons

Annons

Till toppen av sidan