Annons

Annons

Annons

Annons

Sjukskrivningarna på Vivallaskolan

Insändare
Insändare: Dela upp Vivallaskolan i mindre enheter

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vivallaskolan har varit flitigt debatterad efter den dag då hela årskurs 2 fick gå hem på grund av att det inte fanns några lärare som kunde jobba.

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Det finns många olika varianter man kan köra för att få en skola som Vivallaskolan att fungera. Först måste viljan finnas. Sedan är det bara att välja spår och hålla i.

Förskolorna i Vivalla har gjort ett rejält lyft. Barackerna har bytts ut mot riktiga förskolor. Samarbete med skötsamma ungdomar som orkar leka med barnen och talar svenska.

Vivalla är ett stort område med många invånare som är under 16 år. Med fördel kan skolan delas upp. Bygg tre nya skolor istället för en enda jättestor där aula, matsal och idrottsanläggning är en fristående byggnad skild från övriga men som alla nyttjar. Det är lättare att hantera problem när man skalar ner och färre är inblandade. Med färre elever på varje skola blir det tydligare vilka som inte ska vara där och upptäcka problem tidigare.

Annons

Annons

F-6 på varje skola där de äldre får lära sig vara goda förebilder. Ta in en hel pensionärskår av lärare som har goda ämneskunskaper och lång vana av yrket som inger respekt både hos föräldrar som elever tillsammans med sprudlande ungdomar som orkar leka kreativt med barnen på rasterna på ett ansvarsfullt sätt.

Klart att Vivalla kan bli bäst om man satsar på det! Alla kommer vilja skicka sina barn till Vivalla.

”Vivallaland”

Örebro

Annons

Annons

Till toppen av sidan