Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktörens krönikor

Anders Nilsson
Allt fler läser NA:s nyheter: ”Granskningar, livesändningar och starka berättelser bakom framgången”

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

NA fortsätter att ha en positiv läsarutveckling. En trend som hållit i sig sedan förra sommaren. Framförallt ökar antalet digitala läsare kraftigt. Bara sedan årsskiftet har vi fått över 1 100 nya digitala kunder. Det är vi glada för och ser det som ett kvitto på att våra läsare tycker om vårt innehåll. Därför ska jag förklara hur vi arbetar för att förbättra vår journalistik på NA.

Vi jobbar idag i tre olika spår för att förmedla nyheter. Det första är vår bevakning av alla små och stora nyhetshändelser som inträffar. Det kan vara skogsbränder, trafikolyckor eller olika typer av brott. Vi kallar det blåljusnyheter. När något händer är vi snabbt på plats och sänder tv direkt på na.se. Ofta med en programledare i studion som ställer frågor till reportern på plats och till uppringda personer. Förra året gjorde NA 221 livesändningar från olika nyhetshändelser. Våra 57 000 dagliga besökare på na.se kunde följa vad som hänt i mobilen, på läsplattan eller i datorn. Våra 97 000 dagliga tidningsläsare kunde sedan få händelserna sammanfattade i tidningen. Just snabbheten, att vara först ut med nyheten på na.se, jobbar vi aktivt med. Vi vill också vara det media som först sänder direkt från nyhetshändelser och ger mest uppföljningar direkt efter.

Annons

Annons

Målet är givetvis att få till en förändring till det bättre.

Våra granskningar är lika viktiga som det snabba nyhetsarbetet. Därför satsar vi på genomarbetade artikelserier för att avslöja det som inte fungerar i samhället. Målet är givetvis att få till en förändring till det bättre. Här har vi gjort skillnad i flera fall det senaste året. Publiceringar om skandaler inom äldrevården, de ensamkommande pojkarnas situation i Örebro, om knarkförsäljning i skolorna och om spritlangning på gatan har resulterat i åtgärder. Här försöker vi komma så nära som möjligt och inte bara skriva om problemen utan vara med och se på plats hur saker går till. Det har ökat läsningen av våra granskningar. Det tredje spåret är berättelser om människor som blivit drabbade på olika sätt. Starka reportage som berör och engagerar och som länge varit en viktig del av NA.

Förra året kunde alla som aktiverat sitt digitala konto hos oss se över 700 direktsända matcher.

En annan orsak till att allt fler följer NA är satsningen på livesänd sport. Förra året kunde alla som aktiverat sitt digitala konto hos oss se över 700 direktsända matcher. Därmed har NA blivit en stor innehållsleverantör när det gäller direktsänd sport i Sverige. Vi är inte sämre i år. Tidigare har vi berättat att vi sänder ett stort antal av Rynninge, Karlslund och Forwards matcher. Förra veckan blev det klart att NA sänder alla Kif Örebros bortamatcher i allsvenskan. Och den här veckan kunde vi berätta att vi direktsänder åtta av Indianernas speedwaymatcher.

Annons

Annons

Vi ser också att allt fler upptäcker vår e-tidning. Speciellt när det blir röd dag och papperstidningen inte landar i brevlådan. Hittills har nära 70 procent av våra tidningsläsare aktiverat sitt digitala konto hos oss och kan därmed läsa vår e-tidning som är en digital kopia av papperstidningen. Påskhelgen var inget undantag. Både på långfredagen och annandag påsk hade vi toppnoteringar när det gäller läsning av vår e-tidning. På onsdag 1 maj är det en ny röd dag utan papperstidning men med en e-tidning. Missa inte att hänga med i nyhetsflödet då också.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy