Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Debatt
Debatt: Dans är utvecklande för kropp och själ

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Malin Silén skriver att hon blev imponerad av en dansföreställning som gavs tidigare i sommar i Wadköping. /FOTO: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Annons

Såväl att röra på sig som att lyssna på musik sägs ju vara utvecklande för både kropp och själ. Och då är nog också dans det. Vad gör egentligen dansen med oss som människor?

Det är lika bra att erkänna: Det här med koordination har aldrig varit min grej. Visserligen gillade jag såväl idrott och musik när jag gick i skolan, jag spelade både handboll och saxofon, men att sätta ihop det …

Annons

Min skepsis till dans har tyvärr också fortsatt in i vuxen ålder, även om jag på senare år blivit allt mer nyfiken. Varför har Let´s dance blivit så populärt? Vad är det som gör att kändisar ställer upp för att lära sig dansa?

Annons

Jag måste tillstå att jag blev imponerad och också lite stolt.

Därför var det med lite blandade känslor jag tog del av föreställningen av feriepraktikanterna unga dansare i Örebro län när den gavs i Wadköping i Örebro nyligen. Nio dansare som tillsammans med koreograf Hanna Jansson första veckan i juli ger dansföreställningen Universe 9 på åtta platser i länet.

Jag måste tillstå att jag blev imponerad och också lite stolt. Trots att jag fick en bra information av regionens danskonsulenter i våras.

Precis som Örebro kommuns Open Art lyfter fram konsten, Nikolai församlings sommarmusiker lyfter fram musiken lyfter också Regionen fram kulturen i omkring 50 olika feriepraktikplatser inom dans, bild och form, litteratur, film, slöjd och teater.

Kulturen behövs i vårt samhälle och vidgar perspektiven. Koreografi och synkronisering är svårt. Men faktum är att jag efter kvällen i Wadköping blev lite sugen att gå en danskurs i höst!

Malin Silén (KD)

Ledamot i kultur- och fritidsnämnden Örebro län

Annons

Annons

Till toppen av sidan