Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sjukskrivningarna på Vivallaskolan

Insändare
Vivallaskolan behövs för dem som bor i Vivalla

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter en vår där debatten om skolan i Vivalla varit het höjs röster för att stänga skolan och flytta eleverna. Idéer som insändarskribenten bävar för.

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Vivallaskolans vara eller icke vara är relevant att diskutera. För den som inte bor i Vivalla är det omöjligt att sätta sig in i hur det är.

Även om många barn i Örebro väljer att gå på en annan skola än den som är närmast hemmet är det inte jämförbart med alla de i Vivalla som skulle behöva ta sig till andra skolor. Om man tar ett genomsnitt på hur många barn en familj har i våra olika områden inser man lätt att en förälder i Vivalla omöjligt skulle hinna sprida ut sina barn på olika skolor i Örebro fem dagar i veckan och samtidigt hinna med ett heltidsjobb.

Annons

Annons

Vi som har fler än två barn och valt att sätta våra barn på andra skolor sliter ihjäl oss. Sex timmar buss varje vardag. Tidiga mornar och sena kvällar. Även om vi skulle ha bil skulle det fortfarande ta mycket tid. Mina barn har inga fritidsaktiviteter. Det hinns helt enkelt inte med. När helgen kommer eller det är lov är vi så trötta att vi inte orkar göra någonting.

Jag har alltid förespråkat att alla skolor ska vara bra så man kan gå i den som är närmst. Man ska inte behöva trassla runt och spendera all sin tid på att ta sig till och från skolan när man är barn. Som barn ska man hinna leka och ha kul med sina kompisar. Det är klart att läxorna blir lidande för de barn som måste vara uppe i ottan för att hinna med buss och är för trött på kvällen när man äntligen är hemma igen.

Vivallaskolan må behöva en omstart men att skjutsa alla barn till andra skolor är orimligt även om det är önskvärt.

”Vivallaland”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy