Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Brist på ställplatser i Örebro skapar problem för husbilar

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det finns inte tillräckligt med ställplatser för husbilar i Örebro.

Bild: Karin Zwinkels

Annons

I en artikel i NA (18 juli) står att läsa att husbilar parkeras på parkeringsplatserna. Parkering där är tillåten 24 timmar. Om någon påstår, som i artikeln, att bilar flyttas lite grann för att erhålla ny 24-timmarsperiod bör man också redovisa vilken grund man har för detta påstående.

De här bilarna står inte här av förarnas girighet utan på grund av att alternativ saknas i Örebro (se vidare insändare i NA 25/7). Det är närmast ofattbart att politiker och tjänstemän i Örebro inte har förstått att värdera betydelsen av ordnade ställplatser i staden. De inkomsterna vill nog ingen affärsidkare eller krögare avstå från.

Annons

Annons

Fritidskonsulent Tim Svensson på Örebro Kommun funderar i stället över hur man på bästa sätt ska kunna straffa de som kommer. I artikeln nämns också att kunskapen om denna parkering sprids via sociala medier. Det kanske är så, men i en stor turistbroschyr om Hjälmaren och vad som finns runt sjön finns 4 adresser på ställplatser för husbilar angivna under särskild rubrik. Däribland Alnängarna, Örebro, med hänvisning till www.visitorebro.se. Så ett råd till Tim Svensson: redovisa vad du grundar dina uttalanden på och fundera på om det kan vara en idé att ta kontakt med Visitorebro så ni vet vad den ena och den andra gör. Till listan över lämpliga studieobjekt ska läggas bland annat Askersund, Borensberg, Sjötorp och, inte minst, Åmål.

”BG”

Örebro

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan