Annons

Annons

Annons

Örebro City

Därför startar de en kör för Örebros hemlösa och utsatta: ”Det är ju kul med en kör, men jag har ingenstans att bo”

I Stockholm hette den Gatans kör och leddes av operasångaren Rickard Söderberg. Nu har Örebro fått sin egen variant, Stadens kör, som drivs av Studieförbundet Bilda och Stadsmissionen, och leds av sångpedagogen Amanda Ekberg.

– Jag vågade inte räkna med att några skulle komma, men det här gick så bra, säger hon efter att kören mötts för första gången.

Text: 

Ted Gärdestads låt ”För kärlekens skull” skapade ett litet uppbrott vid det första körtillfället med Stadens kör. – En kvinna problematiserade att vi sjöng en sång av en artist som tagit livet av sig. Därför stannade vi upp en stund och pratade om det, säger Amanda Ekberg varpå Simon Ledstam passar på att berömma: – Vi är inte här för att plöja låtar. Det var fint att du tog ett snack och sa så bra att Ted Gärdestad lämnade efter sig en låtskatt som han nog skulle vara glad över att den fortfarande spelas.

Bild: Sofia Gustafsson

Annons

– Jag fick hålla mig från tårar, det var fantastiskt, säger Simon Ledstam, verksamhetsutvecklare på studieförbundet Bilda och projektledare för körsatsningen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan