Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaNyheter om NA

Anders Nilsson
NA:s chefredaktör Anders Nilsson: ”Varsågod läsare, här är NA:s löften till er”

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Med fri och oberoende journalistik gör NA skillnad i samhället. Vi lyfter det som är bra. Och avslöjar det som inte fungerar. På så vis bidrar NA till att Örebro och länet blir en bättre plats att leva och bo i.

Det här är vårt övergripande mål med vår verksamhet. Men vi har också löften till dig som läsare:

► Vi är först med nyheterna.

► Vi avslöjar, granskar och gör skillnad i samhället.

► Vi roar och oroar, påverkar och berör.

► Vi gör lokal journalistik, nära dig, dygnet runt.

Bild: Robban Andersson

Jag ska förklara lite närmare vad vi menar med dessa löften. Att vara först med nyheterna är självklart för oss. NA har den största redaktionen i Örebro län och är också det enda media som kontinuerligt finns på plats i tio av länets kommuner. Så när det händer något kan du oftast läsa det först på na.se. Därefter beger vi oss till själva platsen för händelsen för att sända tv direkt på na.se. Just för att du som är abonnent hos oss snabbt ska få veta mer om vad som har hänt. Efter det akuta nyhetsskedet jobbar vi intensivt med snabba uppföljningar. Vi ska helt enkelt vara det media som ger mest efter att en nyhet blivit känd. I tidningen får du läsa om allting, samt mer fördjupning.

Annons

Annons

Listan kan göras lång över publiceringar som förändrat.

Att granska, avslöja och göra skillnad är lika viktigt som att vara först med nyheter. När vi arbetar med att undersöka saker som inte fungerar i samhället så är vårt mål att visa de brister som finns och att vår publicering leder till en förbättring. På så vis gör vår journalistik skillnad. På senare tid har vi berättat om förslagen om höjda kostnader för hjälpmedel i Örebro, och hur det slår mot människor i behov av till exempel rullatorer och hörapparater. Efter våra artiklar drogs förslagen tillbaka. Vi har också avslöjat brister på ett äldreboende som lett fram till att lokalerna totalrenoverats. Vi har berättat om vardagen för ensamkommande som pluggat på gymnasiet på dagarna och sovit på stationen på nätterna. Det resulterade i att de fick tak över huvudet av det kommunala bostadsbolaget, ÖBO. När vi skrev om att Vivallaskolan hade så stora problem att den stängdes tillfälligt så fick skolan mer personal. Listan kan göras lång över publiceringar som förändrat.

Du är också sponsor av demokratin.

Vår journalistik ska också lyfta företag, föreningar och personer som gör bra saker i samhället. Vi ska berätta om händelser som roar, problem som oroar men också låta människor berätta om lösningar på det som inte fungerar. Vi ska också publicera starka reportage som berör. På våra opinionssidor påverkar vi och ni läsare utvecklingen i samhället.

Annons

NA kommer som tidning i brevlådorna 354 dagar om året. E-tidningen kan du läsa varje dag. Även de elva röda dagar då papperstidningen inte delas ut. På na.se är vi bemannade dygnet runt, året runt för att ge dig som läsare senaste nytt.

Genom att abonnera på NA eller annonsera i våra medier är du inte bara abonnent eller kund. Du är också sponsor av demokratin. Du bidrar till att vi på ett trovärdigt sätt kan förmedla nyheter och att vi kan granska, avslöja och göra skillnad.

Annons

Annons

Till toppen av sidan