Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Rör inte kulturskolorna!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kulturskolorna har skänkt ungdomar kunskap, upplevelser och samhörighet och Sverige inkomster. FOTO: Henrik Montgomery/TT

Annons

Det är ett frivilligt åtagande från kommunernas sida att ha kulturskolor och ekonomin i många kommuner är på minussidan och kulturskolor kommer att försvinna.

I kulturskolan kan barnen välja mellan musik, dans, teater och bild.

Om inte kulturskolorna funnits, hade popmusikundret i Sverige, som gått på export världen över med alla dessa band och sångare, inte dragit in en massa pengar till våra gemensamma kassakistor. Det handlar om mycket pengar.

Annons

Annons

Vi ser dem i tv, på musikfestivaler, där pengar omsätts på övernattningar och matställen. Om man nu ska tala om pengar i detta sammanhang, men det rör sig ju om pengar.

Tänk på, vad musiken betyder för barnen, som musicerar, dansar och sjunger av hjärtans lust.

Att sitta i en fullsatt salong med en jättescen och ett fullspäckat program där de minsta från förskolan, sjunger och spelar, vinkar och strålar till sina kära och till barn, som gått vidare till Musikhögskolan och visar upp sig i sin gamla skola. Det är en fröjd att se, däremellan, körer, dansare, solosång, riktiga rockband. En sådan självkänsla det ger barnen.

Några av dessa blir kanske världsstjärnor, solister eller blir en del i en symfoniorkester.

Bildeleverna kan så småningom bli framtidens designers i våra industrier och teater- och dansscenerna fylls.

Det är i kulturskolan som kreativiteten blomstrar.

Margareta Anneborg

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan