Annons

Annons

Annons

Lindesberg

Insändare
Fingra inte på SVT och och Public Service!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sveriges Televisions byggnad på Gärdet i Stockholm. FOTO: Jessica Gow/TT

Annons

I dagarna skall Sveriges Riksdag fatta beslut om Public Service för de närmaste åren. Det får klåfingriga högerpolitiker från M, KD, och SD att återigen gå till storms mot Public Service, som dom vill lägga ned, helt eller delvis. Deras senaste hatstorm mot SVT fick ny näring då TV-avgiften slopades och ett nytt betalsätt infördes via skattsedeln.

Annons

Vad högern tycker om skattefinansiering är ingen nyhet, men att försöka slå i folk att saker och ting kan bli gratis, det vet alla att så fungerar det inte. Varken betal- eller reklam- TV eller något annat i ett samhälle är gratis. I slutändan är det alltid konsumenterna som betalar på något sätt! Nej, deras agg mot SVT skall ses i ljuset av högerns ideologi, där ensam är stark och den rike alltid är värd mer.

Annons

En undersökning 2017 visade att 70 procent av svenska folket gillar att se på SVT:s programutbud, där de slipper ständiga avbrott för reklam. Många anser dessutom att programmen i SVT håller högre kvalité. Men sådana faktabaserade resultat från olika undersökningar spelar sällan någon roll när högerpartier utformar sin politik!

Bjarne Lind

Lindesberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan