Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Önskekonserten 2019

KLART: Grattis Örebro – det blir en Önskekonsert i det gröna även 2020!

Det började sensommaren 2018 med publikrekord när Svenska kammarorkestern mötte Chris Kläfford på sommarscenen i Stadsparken. Fortsatte med gästartister som Anna Bergendahl, Loney dear och solister från opera på skäret – under hällregn – 2019.

Nu är det klart att det blir en konsert i det gröna även i år, Önskekonserten 2020!

Chris Kläfford tillsammans med Svenska kammarorkestern, Önskekonserten 2018.

Bild: Robban Andersson

Annons

Boka redan nu upp er lördagen den 15 augusti 2020. Då blir det gratiskonsert med Svenska kammarorkestern och ännu hemliga gästartister.

– Till Önskekonserten i Stadsparken har vi redan bokat soligt väder, man måste vara ute i god tid! Till detta är vi i förhandling med spännande solister och programmet kommer NA:s läsare att få bidra till som vanligt, säger Gregor Zubicky, konstnärlig chef för Svenska kammarorkestern.

Annons

Annons

Det innebär att det under våren kommer att komma upp en lista med favoritmusik ur den klassiska repertoaren som ni får rösta på. Sedan spelar kammarorkestern era val samt någon egen favoritlåt och förstås gästartisternas hits.

– Fantastiskt roligt att Önskekonserten blivit en tradition och att arrangemanget vuxit till att bli Örebros största konsert. Det visar att Örebro är en stad som vill lite mer och det stärker Örebro som kulturstad, säger Anders Nilsson, chefredaktör på NA.

I vanlig ordning håller vi till på utomhusscenen i Stadsparken, en scen som redan det första året lockade en 6 000 man stark publik.

Anna Bergendahl tillsammans med Svenska kammarorkestern, Önskekonserten 2019.

Bild: Jonas Classon

Fakta Önskekonserten:

► Förlagan är DN-konserten i det gröna med Kungliga filharmonikerna som hålls på Gärdet i Stockholm varje sommar.

► 2018 hölls den första Önskekonserten med Chris Kläfford som gästartist, Josef Wijk som solist och Ayla Kabaca som inledde konserten med musik för barnen i publiken.

► 2019 återupprepades succén, den här gången med bättre ljudanläggning och två gästartister i Anna Bergendahl och Loney dear. Dessutom medverkade två solister från Opera på skäret och sjöng stycken ur Trollflöjten. Orkesterpop höll inledningsvis en barnkonsert.

► Önskekonserten är ett samarbete mellan NA, Svenska kammarorkestern och Örebrokompaniet.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy