Annons

Annons

Annons

Annons

Hallsberg

Insändare
Var är debatten om dödsolyckor på arbetsplatsen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Byggen kan vara farliga arbetsplatser. Foto: Fredrik Sandberg

Annons

Så har det hänt igen, skottlossning med dödlig utgång. Det är fruktansvärt att människoliv inte verkar vara värt någonting i vårt nuvarande samhälle. Våra folkvalda tävlar med varandra om vad som behövs, mer poliser, strängare straff och gud vet vad. Självklart så ska man kunna känna sig trygg ute på gator och torg, lika självklart borde det vara att vi ska kunna känna oss trygga på våra arbetsplatser.

Annons

Annons

Varken bland arbetare på sociala medier och andra forum eller i det politiska rummet så nämner man knappt aldrig dödsolyckorna på våra arbetsplatser, det är för mig väldigt konstigt.

Det borde vara lika självklart att våra politiker stod upp för mer resurser till Arbetsmiljöverket och återinföra Arbetslivsinstitutet för att förebygga arbetet med att minska dödsolyckorna.

Det dör fortfarande mer människor i arbetslivet än vad det gör i skjutningar i samhället, därmed inte sagt att det ena eller det andra är viktigare. Det jag vill är det borde uppmärksammas på ett liknande sätt men varken media eller politiker verkar vara intresserade av att det är ett stort antal människor som åker till arbetet på morgonen för att inte komma hem till nära och kära. Vi säger att vi strävar efter en nollvision men då måste våra politiker vakna och avsätta resurser till det också.

Kenneth Svärd

ordförande Byggnads Örebro-Värmland

Annons

Annons

Till toppen av sidan