Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Obekväm fråga besvaras inte av Dragomir Mrsic

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Från vänster: Måns Möller, Pernilla Wahlgren, Julia Dufvenius, Björn Kjellman och Dragomir Mrsic, delagare i säsongen fölrsta Störnorna på slottet. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Annons

Lördagen den 28 december startade den 14.e säsongen av det populära programmet ”Stjärnorna på slottet”. Kvällens värd var skådespelaren Dragomir Mrsic som berättade om sin tuffa uppväxt vilken ledde in honom på den kriminella banan.

Han utförde  tillsammans med bland andra Liam Norberg (numera också skådespelare) ett av de mest uppmärksammade värdetransportrånen I Sverige, det så kallade 930-miljoners rånet.

Annons

Annons

Dragomir fick en fråga av en av de andra medverkande, ståuppkomikern Måns Möller vad som hade hänt med pengarna från rånet? Dragomir svarade aldrig på frågan.

Varför inte? Jag köper inte någon slags bortförklaring att man inte skulle ”tala” om detta för att på så sätt inte ”romantisera” kriminalitet. Vi tittare hade mycket gärna hört svaret.  

Jag drar därför slutsatsen att pengarna inte är återbördade till sina rättmätiga ägare. Dragomir fick tre och ett halvt års fängelse och har lämnat den kriminella banan, vilket naturligtvis är mycket bra, men räcker det? Kan man verkligen inte kräva att pengarna betalas tillbaka? Dragomir har nu en karriär som framgångsrik skådespelare vilket torde generera en hel del pengar. En annan kontroversiell åsikt som Dragomir hävdade var att kriminalitet var ett slags ”yrke”.

Jag är kritisk till att SVT1 inte vågar låta obekväma frågor bli besvarade i ett populärt program.  

Varför bemöttes inte heller Dragomirs åsikt att kriminalitet är ett slags yrke?

”Besviken liscensbetalare”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy