Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Gör det lättare istället för svårare att ta sig fram i Örebro

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten har tröttnat på den besvärliga trafiksituationen i Örebro.

Bild: TT

Annons

Bilar, bussar, cyklister och gående har samma rätt att finnas i vårat samhälle och även i stadsmiljön. Alla ska ha samma möjlighet att använda sig av de transportmedel man tycker är bäst för en själv. Men som det är i dag är de helt enkelt omöjligt att transportera sig varken till eller i city.

Det byggs om, det rivs och inte lagas igen på önskat sätt. Om man ska åka buss så går den i cirka 20 km i timmen, varför? Om jag ska åka bil så är det ombyggnationer i stort sätt överallt. Varför kan man inte göra några saker i taget så man inte täpper igen hela stan och missgynnar handeln? Ska man cykla är man konstant livrädd. De sätt som är bäst är att gå men det kan inte alla göra. Hur blev de så här?

Annons

Annons

Jag kanske har svaret! Är det de eviga tjatande om miljö eller är de politiskt korkade idéer och beslut av trafikingenjörer som bor mitt i City och ha nära till allt? I så fall är det orättvist.

Jag vill veta hur vi ska lösa detta problem. Underlätta istället för att försvåra för alla i samhället, genom att bygg ut vägnätet, ta bort busshållplatser som stannar upp övriga trafik – det är inte miljövänligt att bilar spyr ut avgaser. Biltrafikanter kommer alltid att finnas så underlätta för dem och ta bort avdelare så bara en bil i taget kan ta sig förbi. Bygg bättre cykelvägar, avdelade från gående.

”Alltid biltrafikant”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy