Annons

Annons

Annons

Lekeberg

Insändare
Håll tummarna för förenkling för småföretag

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Johan Niklasson, kommunalråd Centerpartiet i Lekeberg, skriver om Tillväxtverkets uppdrag att förenkla för företag.

Bild: Peter Eriksson

Annons

Tillväxtverket har just nu ett uppdrag att se över, analysera och sedan komma med konkreta förslag på förenklingar för företag. Det hoppas jag innebär bland annat enklare och lättolkade regelverk, men också en ökad samverkan mellan myndigheter.

Som företagare ska det vara enkelt att driva företag så man kan lägga tiden på det som verkligen gynnar företaget, man ska ha tid för att hitta nya kunder, producera produkter och utföra tjänster.

Annons

Annons

Det är svårt i dag då vi har ett krångligt regelverk, många olika myndigheter som inte pratar med varandra och otydlig information om hur man ska göra saker på ett regelrätt sätt.

Något som också är väldigt glädjande är att det ingår i uppdraget att samråda och samverka med företrädare för företag, myndigheter och andra organisationer. Det innebär att de som verkligen vet vad problemen är får säga vad som inte funkar och vad som behöver utvecklas.

Nu hoppas jag att man förstår att man inte bara kan prata med stora globala företag och organisationer utan att man lägger huvudfokus på att prata med egen och småföretagare. Den typen av företag har inte samma resurser som de stora företagen och är dem som behöver förenklingar mest och därför bör de ändringar som genomförs utgå från deras behov.

Jag håller verkligen tummarna att regeringen tar chansen och förenklar regelverken och lyssnar på småföretagen. Då hela Sveriges system bygger på tillväxt så är ändå de företagen kärnan till vår framtid.

Johan Niklasson

kommunalråd Centerpartiet i Lekeberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan