Annons

Annons

Annons

Bandy

Insändare
Två lösningar på bandyproblemet i Nora

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är många som engagerar sig i frågan om bandyns framtid i Nora. Foto: Anders Wiklund/TT

Annons

Om man läser pressmeddelandet om Norabandyn framgår det tydligt att det kommer att kosta minst 1.3 miljoner per år att ha is utomhus (med milda vintrar och allt vad klimatförändringar innebär blir det säkert dyrare). Föreningen har fått förskott på bidrag från kommunen men ändå drivit sitt dotterbolag i konkurs. Anläggningens köldmedel behöver bytas för 1 miljon kronor. Uppenbart är det dyrt att ha en isplan utomhus. Men låt oss inte fastna i problemen.

Annons

Annons

Några förslag till lösningar:

1. Kommunen tar över driften men till en rimlig kostnad för drift. Till exempel genom att man har ett maxbelopp som isen får kosta. En kortare säsong med is om det är varmt, eller inte alls om det är en riktigt varm vinter. Om det är för milt väder får bandylaget samsas med hockeyn och träna i hockeyhallen. Vid match får föreningen hyra isplan/bandyhall i andra städer.

2. Nora kommun har ingen isplan. Bandylaget tränar i hockeyhallen och hyr in sig på isplan/bandyhall i andra städer för att spela sina matcher.

Lägg gärna till i ekvationen att Nora inte är en speciellt stor eller rik kommun. Föreningslivet i kommunen är stort och det finns långt fler föreningar som har behov av de resurser som kommunen kan avsätta. Det är dags för Nora att välja väg framåt.

Jag skulle vilja se en redogörelse på hur mycket de olika föreningarna får och vilken typ av sport de pysslar med. Lägg gärna till antalet ungdomar som är verksamma i föreningen. Mer rättvis fördelning av kommunens bidrag.

Norabo

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan