Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Liberalerna: BRT är en katastrofal felsatsning!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Liberalernas Patrik Jämtvall och Karolina Wallström svara på ett inlägg om BRT-trafiken.

Bild: Christina Eriksson, Göran Wärnelid

Annons

Svar

... till Ullis Sandberg, Nina Höijer, Linda Larsson och Magnus Lagergren, NA 19 februari:

Om hela projektet någon gång slutförs så riskerar örebroarna en total investering på en miljard kronor. Man räknar med 1000 st fler resande, en miljon kronor per resenär alltså. Är det vettigt? Inom andra områden, till exempel social välfärd, så görs förstudier och noggranna verklighetstrogna utredningar innan beslut fattas. Dessutom är dessa investeringar jättesmå i förhållande till denna satsning.

Annons

Annons

Man kan undra varför samhällsbyggnad får hantera våra resurser på detta sätt?

Underlagen för detta beslut är inte tillräckliga vare sig ekonomiskt eller utredningsmässigt. Ni frigör inte alls plats för övrig trafik, ni skapar bara en svårare trafiksituation.

i vägrar inse att Örebro är större än en tre kilometersradie.

Samtidigt som ni gör detta så höjer ni biljettpriser, tar bort hållplatser och segregerar landsbygden genom försämrade turtäthet. Varför situationen blir ansträngd i trafiken har med er envishet att göra gällande tätorten. Ni vägrar inse att Örebro är större än en tre kilometersradie. Se hela Örebro, BRT löser inte kommunen och länets behov av kollektivt resande.

Vi i Liberalerna ifrågasätter starkt denna satsning, tillsammans med många andra Örebroare. Varför bygga ut med snabbhet på en enda sträcka istället för att se till att fler kan åka kollektivt? Vore trevlig om de styrande (S, C, KD) kunde ge Örebroarna ett enkelt svar. Vi är lite trötta på att ensamma svara rakt på frågan.

Karolina Wallström

Liberalerna, kommunalråd

Patrik Jämtvall

Liberalerna, 2:e vice ordförande programnämnd Samhällsbyggnad

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy