Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Nu flyttas flera konserter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svenska kammarorkestern i Örebro Konserthus. FOTO: GABRIEL RADSTROM

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Är det dumhet, girighet eller elittänkande som gör att Örebro Konserthus vd Beryl Lunder i den 12 mars 2020 Nerikes Allehanda basunerar ut att publikantalet i Svenska kammarorkesterns konserter ska försökas genomföras och hållas under 500 personer, så att myndigheternas maxgräns för att hålla ned smittgränsen för coronaviruset inte överträdes?

Förstår inte ledningen för Örebro Konserthuset och Svenska Kammarorkestern att corona är en dödlig pandemi?

Annons

Annons

Hockey- och fotbollsverige är två exempel på verksamheter som inser att man måste ställa in sina aktiviteter till dess att situationen under kontroll.

Svenska Kammarorkesterns agerande påminner mig om en episod i den franske författaren Marcel Prousts bok ”På spaning efter den tid som flytt.” Boken handlar om de franska överklassen, och vid ett tillfälle går en av romanfigurerna bort. Men viktigare än att sörja är att planera för nästa societetsaktivitet.

Under många år har jag förundrats hur mycket lokala pengar Svenska Kammarorkestern får, utan att ha någon namnmässig koppling till Örebro . (Den sistnämnda orten är väl inte lika förnäm som ordet ”Svenska”)

För första gången är jag dock tacksam att inte namnet Örebro finns med i namnet, för nu slipper man skämmas.

”Vi lever i en galen tid”

Örebro

Beslutet gäller tillsvidare och kan komma att omprövas.

Svar direkt:

Länsmusiken i Örebro med Svenska Kammarorkestern följer beslut från regering och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, och tar fortlöpande beslut utifrån dessa. Länsmusiken i Örebro har beslutat att abonnemangskonserter med Svenska Kammarorkestern under perioden 16 mars-12 april 2020 flyttas till annat datum längre fram i tid, alternativt ställs in. Beslutet gäller tillsvidare och kan komma att omprövas. För mer information, se www.orebrokonserthus.com

Beryl Lunder

vd Länsmusiken i Örebro

Till toppen av sidan