Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Debatt
Byggnads Örebro-Värmland uppmanar Kommuner och Regioner att tidigarelägga investeringar

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kanske kan ett måleriarbete tidigareläggas? Foto: Sören Andersson/TT

Annons

Spridningen av viruset som orsakar covid-19 påverkar hela vårt samhälle initialt och det gäller att alla vi skall följa rådet från folkhälsomyndigheten.

Utvecklingen som nu sker är att vissa branscher drabbas hårdare än andra. Byggbranschen är till mångt och mycket en inhemsk bransch med många små och medelstora företag med lokal prägel. Vi vet också att en sysselsatt byggnads arbetare skapar ytterligare tre ”nya arbetstillfällen” det innebär att det är effektivt sätt att hålla efterfrågan uppe om byggbranschen fungerar.

Annons

Annons

För mig som ordförande i Byggnads Örebro-Värmland ser jag det som viktigt i en svår tid få beslutsfattare att fatta beslut om åtgärder som kan upprätthålla efterfrågan trotts det läge som finns. Detta gynnar samhället i stort både på kort och lång sikt.

Det handlar om att alla aktörer nu hjälps åt i en svår tid, tillsammans så går det bättre.

Regeringen har och gör åtgärder för att skydda företag och anställda med skattemedel som man buffrat upp för framtida reformer. Detta är bra. Men det finns flera konkreta åtgärder som kan göras för att upprätthålla efterfrågan.

Därför uppmanar Byggnads Örebro-Värmland Kommuner och deras bolag att tidigarelägga små som stora projekt. Det kan vara takbyte- upprustning av skollokaler, fasad byte och fasad målning och så vidare. Det kan också vara att tidigarelägga större planerade projekt.

Det handlar om att alla aktörer nu hjälps åt i en svår tid, tillsammans så går det bättre.

Kenneth Svärd

ordförande Byggnads Örebro-Värmland

Annons

Annons

Till toppen av sidan