Annons

Annons

Annons

Annons

Hockeypuls podcast

Hockeypuls podcast #55: Peter Andersson

Annons

En av Sveriges största klubbar vill förändra och Peter Andersson är mannen Brynäs sätter sitt hopp till.

Det vet han om.

– Vi har ett jättejobb framför oss. Det är en lång väg att vandra.

Brynäs nye huvudtränare gästar nu Hockeypuls podcast för att prata om hur en förening skapar sig en identitet, varför Brynäs saknat en senaste åren, vad som talar för att han kommer lyckas och på vilket sätt allmänheten har fått en snedvriden uppfattning om honom.

– Den är felaktig.

Andersson, som är SHL:s äldsta tränare numera, diskuterar svensk hockeys åldersdiskriminering, hur han jobbar för att hålla sig uppdaterad och varför svenska coacher skulle göra dundersuccé i NHL.

Annons

– Jag tror att vi har en svensk huvudtränare där inom fem år.

Han får beskriva Brynäs framtida arbetssätt gällande underliggande statistik, hur många mätpunkter laget kommer bedömas utifrån och varför han ställer sig frågande till Brynäs målsättning med fyra guld inom tio år. Dessutom avslöjar (?) Andersson att det ska bli spännande att jobba med en spelare som officiellt sett inte är klar för klubben...

Annons

Givetvis blir det en historisk tillbakablick till åren i Örebro, det eldiga förhållandet med pampen Mikael Fahlander, hur det gick till när han värvade Conny Strömberg och Ryan Gunderson, varför han nog aldrig kommer återvända till Örebro Hockey igen och hur det var att vara en del av Percy Nilssons miljonbygge i Malmö.

– Ibland var det obehagligt, vad som helst kunde hända.

Tro't eller ej – det blir mycket mer. Som varför Andersson grubblar mycket, det märkliga italienska guldet, skilsmässan med Malmö och Christer Abris samt hur svensk ishockey kommer spelas under 20-talet.

Vill du lyssna på podden här? Klicka play på spelaren nedan:

Inbäddat innehåll

Lyssna på Hockeypuls podcast: AcastItunesSpotify

Podden finns där poddar finns (iTunes, Acast, Spotify osv). Du kan även lyssna på podden i spelaren ovan.

För funderingar, tips eller frågor: Mejla adam.johansson@mittmedia.se.

Annons

Annons

Till toppen av sidan