Annons

Annons

Annons

Förlossningen i Karlskoga

Debatt
Varför lyssnar politiken inte på de anställda?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kampen för att få behålla förlossningsavdelningen i Karlskoga har pågått i många år.

Bild: Marita Hellberg-Danielsson

Annons

Vad kommer att hända med förlossningen i Karlskoga? Jag är orolig att tiden går och inget händer. Problemen började när man ändrade organisationen till att bli en länsklinik. Det innebar att man flyttade ledarskapet från Karlskoga till Örebro.

Det började då bli problem att behålla och rekrytera personal då arbetsmiljön kraftigt försämrades. Personalen kände att de inte blev lyssnade på.

Annons

För cirka 8 månader sedan tog en enad hälso och sjukvårdsnämnd ett beslut om att förlossningen skulle öppnas skyndsamt. Beslutet grundade i en kartläggning som gjordes av till förordnad sjukvårdsdirektör.

Annons

Varför vågar inte de ledande politikerna visa tjänstemännen vem som bestämmer? Istället tillsätter man en ny kartläggning som är partisk gjord och endast vidtalat chefer.

Varför tillsattes den nya utredningen?

Fick man fel svar i den första?

I den andra kartläggningen kommer man fram till två olika alternativ. Det ena är att man ska utbilda personal som man tycker saknas själva som skulle ta 4-5 år eller att upphandla förlossningen till privata aktörer. Det har man tagit beslut om i hälso och sjukvårdsnämnden och väntar nu på att det ska gå igenom i Regionfullmäktige så de kan börja med upphandlingen.

Vi i Vänsterpartiet kommer inte att gå med på det. Vi vill att man:

Gör om och gör rätt!

Flytta förlossningen med kvinnosjukvården tillbaka till närsjukvård väster där vilja och kraften finns och den bästa vården våra kvinnor och barn kan få här i regionen.

Anneli Mylly

Vänsterpartiet,

ledamot Regionfullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan