Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Svårt avhysa hyresgäst som är en familjemedlem

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten skriver om svårigheterna med att avhysa en familjemedlem som hyresgäst. Foto: Janerik Henriksson/TT

Annons

Sverige är fantastiskt! Om du äger en lägenhet och hyr ut den till en familjemedlem, så kan du helt plötsligt inte avhysa denne, om det blir problem med betalning av hyran! ( nej, ni bor inte i samma lägenhet). Nej inte ens om denne missbrukar och förstör lägenheten ...

Problemen består av flera små juridiska spetsfundigheter:

1. Din familjemedlem som visserligen är myndig sedan länge, har inte uppgett någon korrekt folkbokföringsadress, varpå Kronofogden skickar krav till fel adress.

Annons

Annons

2. Även om kronofogde fått meddelande om var personen befinner sig skickas inte delgivningsman till aktuell adress (däremot räkningar för delgivningsförsök).

3. Sociala myndigheter gör inga ”hembesök” trots flertalet orosanmälningar om missbruk av bland annat droger (detta har pågått i över 1 år!).

4. Polisen kan inget göra så länge personen anses vara ett ”familjeärende” och inte blivit påkommen med brott och så länge Kronofogde inte begärt handräckning! Vilket kronofogde inte gör på grund av fel mantalsskrivningsadress.

5. För att inte själv få problem med betalningsanmärkning tvingas du således betala hyra och el, för en annan person som bor i en lägenhet som du visserligen äger men inte själv bor i ( personen är agressiv på grund av drogproblematik).

6. Enda sättet att få ut personen torde vara att sluta betala, dra på sig betalningsanmärkning och få införsel/kvarstad av Kronofogde, varpå du förlorar din egen bostad.

Grattis Sverige! Bovarnas paradis!

”bovarnas paradis”

Bergslagen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy