Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Riv upp beslut att riva solcellsanläggning!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I Rynninge ligger huset vars solcellspaneler hamnat i skottgluggen.

Bild: Robban Andersson

Annons

Med anledning av artikeln i NA 16 juni sid 5 beträffande solcell i fel färg: Hur kan Byggnadsnämnden kräva att solcellsanläggningen hos Elisabet och Staffan Hanson skall rivas med anledning att av den har fel färg. Det är för mig och personer jag talat med helt ofattbart. Nu förstår jag att det tar tid att få byggnadslov, när ni har synpunkter på en sådan petitess. Tänker Byggnadsnämnden inte på miljönyttan? Vilket väger tyngst? Hur reagerar ni inom Miljöförvaltningen? Råder ”Törnrosasömn” inom förvaltningarna?

Annons

Annons

Betlehems Kyrkan fick inte installera solcellsanläggning? Efter många överklaganden blev det totalt nej! Fortfarande lär 38 procent av elbehovet globalt produceras med kol!

Jag har full förståelse att det är viktigt att värna om stadens fina miljö. Hur kan då Byggnadsnämnden tillåta uppförandet av detta stora plåtskjul intill Konserthuset? Mycket märkligt? Då sitter ni tydligen med skygglappar!

Vår egen solcellsanläggning, på svart tak är fyra år gammal, genererar cirka 7 000 kWh/år, och inklusive luftvattenvärmepump har vår totalförbrukning sjunkit från cirka 28 000 till cirka 9 000 kWh/år.

Beträffande Hansons anläggning, fundera igen på det horribla i att riva en fungerande miljöanläggning! Beslut kan rivas upp, det har hänt förr. Kanske inte i Örebro kommun, det vet jag inte, men det skulle hedra er. Alla gör vi ibland misstag, och detta misstag går att rätta till. Äran skulle i så fall tillfalla er!

Gert Thorsén

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy