Annons

Annons

Annons

Annons

Chefredaktörens krönikor

Grattis läsare! Ny tv-bilaga och satsning på Östernärke: ”Viktigt att lyfta fram landsbygden ”

Annons

Läsarna har sagt sitt om innehållet i NA. Vi har lyssnat. Därför gör vi en del förändringar direkt. Det blir mer innehåll från Östernärke och från och med dagens NA så kommer vi att publicera en separat tv-bilaga varje vecka. Under hösten kommer vi att skruva mer på innehållet men det får bli senare överraskningar.

Det är viktigt att hela tiden utveckla innehållet i tidningen och på na.se. Därför är vi lyhörda för de synpunkter som våra läsare framför. I våras gjorde vi en enkät kring innehållet. Över 1 600 av våra prenumeranter svarade och det är dessa svar som ligger till grund för de förändringar vi nu gör. Under en dag producerar vi mängder med journalistik. En del läser allt. Andra är bara intresserade av vissa ämnen. Det finns förmodligen inte två läsare som läser precis lika. Därför är det svårt att göra om och förändra så att alla blir nöjda.

Annons

Annons

De flesta vill ha en egen tv-bilaga som de kan spara hela veckan.

I enkäten framgick det tydligt att många läsare har varit missnöjda med att vi publicerat tv-bilagan som en del av NA Helg. De flesta vill ha en egen tv-bilaga som de kan spara hela veckan. Jag har fått massor av telefonsamtal om detta. Även många mejl och ett och annat handskrivet brev. Därför gör vi som ni läsare föreslår och publicerar en tv-tidning som en egen bilaga varje vecka. Det gäller från och med idag. Bilagan kommer att tryckas som en skuren tabloid på lite finare papper. Samma format och papper som NA Helg. Det innebär att det blir fyra delar av NA på lördagar i fortsättningen.

Ett annat starkt krav i enkäten är mer journalistik från Östernärke. Vi har även fått många telefonsamtal och mejl om detta till redaktionen. Därför kommer vi öka bevakningen och vår reporter Malin Helenius har fått uppdraget att bevaka Östernärke. Så nu blir det mer läsning från Odensbacken, Stora Mellösa, Hampetorp, Brevens Bruk, Kilsmo, Asker, Lännäs och Vinön och landsbygden runtomkring dessa orter.

Människor ska kunna hålla sig uppdaterade på nyheter och kunna följa politiska beslut.

I många år har medier kämpat med ekonomin. I takt med att intäkterna blivit mindre har redaktioner tvingats minska resurserna och därför har vissa områden i många län blivit underbevakade. Satsningar likt den vi gör i Östernärke har varit sällsynta. Nu går det bättre och NA har en positiv läsarutveckling. Allt fler prenumererar på NA, e-tidningen eller na.se. Bara i år har vi fått närmare 2 000 fler prenumeranter.

Annons

Annons

Att vi nu kan utöka den lokala journalistiken i ett område med över 6 500 invånare, 3 000 hushåll och 800 företag känns fantastiskt spännande. Det är också viktigt ur ett demokratiperspektiv då medier behövs för att människor ska kunna hålla sig uppdaterade på nyheter och kunna följa politiska beslut som berör dem. Det är också viktigt att lyfta fram landsbygden utanför de större städerna. Att fler lokala röster kommenterar, tycker och tar plats i nyhetsflödet.

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Annons

Till toppen av sidan