Annons

Annons

Annons

Insändare
Kristinehamn är fel plats för nytt artilleriregemente

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker att ett nytt artilleriregemente borde förläggas till Kilsbergen där övningsområdet redan finns. Foto: Ola Torkelsson/TT

Annons

Förhoppningsvis finns det någon som förstår och kan förklara? Man skall återinföra ett artilleriregemente i Kristinehamn, Regementet borde förläggas till Kilsbergen. Jag har svårt att förstå varför man förlägger artilleriregementet i Kristinehamn av två skäl vilka är följande:

Det är så att skjutfältet för artilleri är beläget i Kilsbergen, det betyder att man då får åka cirka då man har skjutningar med artilleriet får åka tur och retur från Kristinehamn till skjutfältet i Kilsbergen, viket då blir 3,5 mil x 2 = 7 mil med artilleripjäserna, vilket förbrukar i tid cirka 2 timmar i transporttid, vid vart tillfälle. Samt ger onödiga påfrestningar på klimatet och ekonomin i onödan gentemot om man förlägger artilleriregementet i Kilsbergen.

Annons

Annons

Det är så ställt med mig att jag är så gammal att jag kommer ihåg då artilleriskjutskolan tidigare var förlagd i Kristinehamn. Då man skulle ha skjutningar med handeldvapen, fick man skjutsa soldaterna till Örebro. För att då man sköt på skjutbanan i Kristinehamn var det så störande i Kristinehamn att det förbjöds att ha skjutövningar på skjutbanan i Kristinehamn. Obs att mellan Örebro och Kristinehamn är det drygt 7 mil, vilket då blir tur och retur 7 x 2= 14 mil och cirka 4 timmar i transporttid, vid vart skjuttillfälle. Även här blir det en extra åtgång av tid, kapital och påfrestningar av onödiga klimatutsläpp. Det kan ju vara så att hörseln blivit markant sämre på folket i Kristinehamn, så att man inte hör då man skjuter med handeldvapen på skjutbanan strax söder om Kristinehamn? Eller skall man tilldela folket i Kristinehamn hörselskydd, så att de inte hör då man skjuter på skjutbanan?

Det är inte lätt att förstå, varför det blir si och så med en del beslut som tas i rikskabinetet, kan det vara så att jag är så svagt begåvad att jag inte fattar galoppen? Eller är det så att man i rikskabinettet fattat ett konstigt beslut i påtalat ärende?

Anders L. Larsson

LAXÅ

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan