Annons

Annons

Annons

Insändare
Kristinehamn är fel plats för nytt artilleriregemente

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker att ett nytt artilleriregemente borde förläggas till Kilsbergen där övningsområdet redan finns. Foto: Ola Torkelsson/TT

Annons

Förhoppningsvis finns det någon som förstår och kan förklara? Man skall återinföra ett artilleriregemente i Kristinehamn, Regementet borde förläggas till Kilsbergen. Jag har svårt att förstå varför man förlägger artilleriregementet i Kristinehamn av två skäl vilka är följande:

Det är så att skjutfältet för artilleri är beläget i Kilsbergen, det betyder att man då får åka cirka då man har skjutningar med artilleriet får åka tur och retur från Kristinehamn till skjutfältet i Kilsbergen, viket då blir 3,5 mil x 2 = 7 mil med artilleripjäserna, vilket förbrukar i tid cirka 2 timmar i transporttid, vid vart tillfälle. Samt ger onödiga påfrestningar på klimatet och ekonomin i onödan gentemot om man förlägger artilleriregementet i Kilsbergen.

Annons

Annons

Det är så ställt med mig att jag är så gammal att jag kommer ihåg då artilleriskjutskolan tidigare var förlagd i Kristinehamn. Då man skulle ha skjutningar med handeldvapen, fick man skjutsa soldaterna till Örebro. För att då man sköt på skjutbanan i Kristinehamn var det så störande i Kristinehamn att det förbjöds att ha skjutövningar på skjutbanan i Kristinehamn. Obs att mellan Örebro och Kristinehamn är det drygt 7 mil, vilket då blir tur och retur 7 x 2= 14 mil och cirka 4 timmar i transporttid, vid vart skjuttillfälle. Även här blir det en extra åtgång av tid, kapital och påfrestningar av onödiga klimatutsläpp. Det kan ju vara så att hörseln blivit markant sämre på folket i Kristinehamn, så att man inte hör då man skjuter med handeldvapen på skjutbanan strax söder om Kristinehamn? Eller skall man tilldela folket i Kristinehamn hörselskydd, så att de inte hör då man skjuter på skjutbanan?

Det är inte lätt att förstå, varför det blir si och så med en del beslut som tas i rikskabinetet, kan det vara så att jag är så svagt begåvad att jag inte fattar galoppen? Eller är det så att man i rikskabinettet fattat ett konstigt beslut i påtalat ärende?

Anders L. Larsson

LAXÅ

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan