Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Någon försökte ta sig in i min lägenhet mitt i natten

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Plötsligt började någon banka och skrapa mot ytterdörren mitt i natten. Foto: Janerik Henriksson/TT

Annons

Hej! Jag vill dela med mig av händelse som inträffade imorse. Jag är ganska nyinflyttad i Baronbackarna i Örebro. Jag bor ensam och har känt mig trygg i min lägenhet på fjärde våningen.

Tills jag vaknade av ett dånande ljud. Kanske är de min balkongdörr som står och slår igen. Nej det var någon som bankade på min dörr. Jag vaknar till på riktigt och inser att någon är vid min dörr som försöker ta sig in, nycklar skramlar och skrapar mot dörren.

Annons

Annons

Jag flyger upp mot dörren och benen känns som gelé, han drar i handtaget och jag håller i handtaget för att få honom att sluta. Jag kikar genom titthålet med hög puls och ser en man jag inte känner igen. Jag ringde 112 och brast i gråt och panik, jag fick inte fram orden. Till slut sa jag vad som hände och blev kopplad till en polis som lät vänlig.

Jag kikar genom titthålet och ser att mannen har satt sig i trappen utanför min dörr. Bara 15 minuter senare kommer polisen och tar bort honom, sen knackar dom på hos mig. De förklarar att han är drogpåverkad och inte vet vart han är riktigt. Polisen erbjöd mig att prata med honom då jag såg ”tagen ut” som han sa. Jag sa att det gick bra och valde att inte anmäla det.

Det här en av anledningarna att det borde finnas portlås särskilt i mitt område, det är svårt att känna sig trygg när entré dörren står öppen från cirka 6-21 på kvällen.

Jag vet inte vad jag vill ha sagt, jag vill bara att andra ska veta att sånt här händer! Poliserna var mina hjältar! Stor eloge till dem!

Molly Larsson

Örebro

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan