Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Större postlåda, tack!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det finns postlådor av olika storlekar. ”Rastorpsbo” önskar sig en större. Den lådan är fotad i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg/TT

Annons

Jag är en trogen användare av Posten/Postnord sedan länge. Jag skickar brev, vykort, paket, förfrankerade blå påsar etcetera minst en till två gånger i veckan. Vi bor i Vintrosa och där finns bland annat en brevlåda nere vid ICA-affären, men också, för oss närmare, vid Trumslagarvägens början i korsningen mot Lannaforsvägen med tömning varje vardag. Den senare brevlådan är mycket speciellt utformad, den är så liten i inkastet och även bredden att bara brev/vykort går att lämna där. Häromdagen skulle jag skicka en blå påse storlek Large (såld av Postnord) och den gick inte in i inkastaren. Är det post med ”icke-böjligt” innehåll som en bok till exempel går den inte heller in, på grund av lådans bredd. Det har hänt mig många gånger att min post inte passar den lilla brevlådan och då får jag vända hem igen och ta mig ner till affären och den större brevlådan.

Annons

Annons

Nu höjs portot och som en trogen användare av Postnord önskar jag mig och alla andra användare en ny brevlåda vid Trumslagarvägen/Lannaforsvägen med större inkast, kanske som julklapp?! Jag vet att jag inte är ensam om mina åsikter och jag retar mig på Postnord varje gång jag går förbi den lilla brevlådan.

Man kan undra vad som är hönan och vad som är ägget i detta fall. Liten användning av brevlådan kan få Postnord att tro att lådan inte behövs och den tas bort?! En oanvändbar brevlåda ger ingen post heller. Lådan ligger efter Postnords utdelningsrutt, så inget större besvär föreligger med tömning, tror jag.

”Rastorpsbo”

Vintrosa

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan