Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Imponerade arbete för att komma åt övergrepp på barn

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I SVT:s dokumentär ”I förövarnas spår” följs arbetet med att komma åt människor som begår övergrepp mot barn. Foto: TT

Annons

Det var imponerande att se hur skickliga utredare inom polisen lyckades med att få tag på vuxna människor som begår övergrepp på barn. Efter att ha sett SVT:s dokumentär ”I förövarnas spår”, känns det som att det finns en gnutta hopp! Dokumentären var skickligt gjord och visade att när polisen och åklagare sätter in resurser, så fångar man in dessa vidriga förövare till människor. Men det viktigaste, man räddar barn!

Annons

Annons

Till att börja med måste jag säga att det var rätt olustigt att se dessa program! Det är rent ut sagt äckligt hur dessa ”vuxna” förövare, män/kvinnor beter sig. Därför all respekt och beundran till den speciella utredningsgruppen och åklagare som jobbar bara med sådana här fall. Med hjälp av chattar, pengaöverföring, lyckas man spåra förövare. Det är tur det finns människor som orkar jobba med sådana här frågor. Det var intressant att höra förhören med dessa förövare, hur korta de var i svaren! Ibland svävande svar som om man håller på med något annat? Då höjde utredaren graden av press i frågan och då kunde det bli helt tyst! Förhören med barnen. Tänk och få växa upp på det sättet! Utredare som möter mammor som exponerar sina barn i sexuella handlingar. Män som kommunicerar med dessa mammor och talar om vad barnen skall göra. Eller som kvinnan/mamman i Filipinerna. Vad hon skulle göra med sin son.

Dessa förövare som tidigt förstör barnens liv under deras uppväxt, vad gör man med dom? Mammorna som ser till att sexuella handlingar utförs och filmas och männen som betalar för vad de beställt. Naturligtvis sätta fast dem, straffa dem. Men räcker det …

Den första mamman verkade ju ”glassa” runt kring Medelhavet med sina barn. Det här är egentligen, tror jag, TV-program som man helst inte vill se och höra talas om. Det där rör inte mig! Men med dagens mobil och internetanvändande skulle jag vilja säga att det kommer ställa till stora problem med hur ungdomar växer upp. Vad dom får se i sina mobiler och hur vi vuxna beter oss!

”Hopp”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy