AnnonsVästerås Brandservice

Västerås Brandservice etablerar sig i Örebro - brandskyddsteknikern Peter : "Vår erfarenhet säkerställer en kompetent och pålitlig brandsäkerhet"

Peter Bergström är en känd sportprofil i Örebro, men han har även arbetat som brandskyddstekniker i 31 år. Just nu hjälper han till att bygga upp företaget Västerås Brandservice – och han ser positivt på framtiden.
– Vi har fått bra respons från kunderna och det är många som vill följa med på resan, säger han.

Västerås Brandservice finns i Västerås, Örebro och Uppsala och de erbjuder service, underhåll och montage av brandredskap och utrymningsmateriel. De kontrollerar och reparerar även brandlarm, släcksystem och rökluckor och tillhandahåller ett brett produktutbud av brand- och räddningsmateriel.

– Vi är ett starkt team som arbetar helt utifrån kundernas fokus. Vår mångåriga erfarenhet i branschen säkerställer en kompetent, pålitlig och uppdaterad brandsäkerhet av högsta kvalitet, säger David Helin, brandskyddstekniker.

Behöver ni uppdatera brandskyddet? Här kan du se vilka tjänster som Västerås Brandservice kan hjälpa till med.

Västerås Brandservice startade upp verksamheten under hösten förra året. Det gamla bolaget köptes upp av ett investmentbolag och skulle upphöra vid årsskiftet. Delar av personalstyrkan valde att bryta sig loss för att starta upp egen verksamhet.

– Det är tufft att börja om, men jag ser positivt på framtiden, säger Peter Bergström, brandskyddstekniker.

Med sina 31 år som brandskyddstekniker har han skapat en stabil kundkrets som består av företag i alla branscher.

– Vi tror på att skapa långsiktiga relationer. Det är även en fördel att vi är ett lokalt företag. Vi kommer ut till kunderna direkt. De ska inte behöva vänta. Det skapar även en trygghet för dem, säger Peter Bergström.

Vill du veta mer om Västerås Brandservice? Här kan du läsa mer.

Dafo är en av Nordens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Västerås Brandservice har bland annat gått utbildningar i Dafos regi som även har aktieinnehav i bolaget.

– Det känns jättebra att ha ett stort och väletablerat företag i ryggen, säger David Helin och Peter Bergström håller med.

– Det känns skönt att vi har med oss Dafo. De är en stabil aktieägare, säger han.

2019 firade familjeföretaget Dafo 100 år i brandskyddsbranschen.

– En livskraftig bransch ska bestå av många aktörer och vi försöker verkligen gynna det, säger Thomas Sparring, vd på Dafo.

Det han syftar på är konsolidering som påverkar marknaden för brandskydd. I dag finns det företag som har ett ”buy and build”-koncept. Det innebär att de köper på sig små företag med målet att börsintroduceras.

– Vi har tagit fram ett koncept där vi kan gå in och ta över, när tidigare ägare inte längre vill eller kan driva företaget vidare. Vi vill inte att det ska bli två eller tre stora nationella aktörer, säger Thomas Sparring.

Läs mer eller kontakta ditt lokala kontor här.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Västerås Brandservice och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nerikes Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan