Annons

Annons

Annons

Örebro

Debatt
Det är självklart att eleverna är kunder

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Karolina Wallström (L) ger sin syn på det fria skolvalet.

Annons

Svar

... till Cecilia Lönn Elgstrand, som i NA 10 januari skrev en debattartikel om det fria skolvalet.

Cecilia Lönn Elgstrand och Vänsterpartiets politik lyser igenom i artikeln: ”Sluta se elever som kunder och skolan som marknad”. Vänsterpartiet vill inte ge medborgarna valmöjligheter eller en klassresa. Nej, varför skulle de det? När alla står på egna ben har de ingen väljarbas. De vill få alla att tro att vissa dörrar är stängda för de som inte kommer från hem med pengar eller studieerfarenhet. Fel, fel och fel! Det fria skolvalet måste utvecklas så resurserna återinvesteras i eleverna oavsett utförare och kommunerna måste se till att alla får kunskap och information så att alla kan välja eller ännu viktigare välja bort.

Annons

Annons

Att se medborgare och elever som kunder är en garanti och en drivkraft att skapa skolor som örebroarna vill ha.

Fler människor ska växa och få större möjligheter och mer egenmakt. Jag förstår att Vänstern inte vill ha det, för det tar bort deras mål att staten och politiker ska välja åt folket. Deras politik, som jag ser det, är inget annat än ett maktmissbruk med syfte att få ha kvar makten över individen.

För oss Liberaler är det självklart att medborgarna, i detta fall eleverna är kunder. Det är de som ska vara nöjda med kommunens service till dem. Att se medborgare och elever som kunder är en garanti och en drivkraft att skapa skolor som örebroarna vill ha.

Snälla Vänsterpartiet varför driver ni politik för ett samhälle få vill leva i? Varje gång jag möter en vänsterpartist som satt sitt barn i friskola undrar jag hur de kan leva ett sådant dubbelliv. Driva att det fria skolvalet försvinner och sedan själva vilja välja skola. Hur går det ihop?

Slutligen, vem till är till för vem? Finns politikerna till för medborgarna eller är det tvärt om?

Jag vet vilka mina uppdragsgivare är, det är ingen partibok, det är örebroarna.

Karolina Wallström

Liberalerna Örebro kommun, kommunalråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan