Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Debatt
Mycket snack men lite verkstad hos S

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Christopher Hedbom Rydaeus (M) försvarar Ulf Kristersson och Moderaternas förslag om arbetskraftsinvandring.

Annons

Replik

I NA den 12 februari skriver Socialdemokraten Antti Ahtiainen att det är dags att röja upp i Kristerssons röra och att samme Kristersson byter skjorta lika ofta som åsikter. Ett högt tonläge men retoriken framstår mer som en fasad för egna tillkortakommanden. Ahtiainen lyckas här med konststycket att skriva ut 232 ord av ilska gentemot Moderaterna utan att presentera en enda lösning. Den typen av politiskt arbete kommer inte åstadkomma den uppröjning som Ahtiainen påstår sig eftersträva.

Annons

Annons

Ahtiainen lyfter frågan om fusket och stöket med samordningsnummer. Här har Moderaterna lagt förslag om att återkalla samtliga samordningsnummer för att minska fusket och städa upp den delen. Något som Socialdemokraterna ännu inte lyckats åstadkomma under de 7 år som de styrt. Socialdemokraternas svar på problemen med arbetskraftsinvandring framstår vara att ge facken veto i frågan. Ett förslag som snarare skulle öka godtyckligheten i systemet och ge facken en alldeles för stor påverkan på den svenska arbetskraftsinvandringen. Hela artikeln framstår snarare som mycket snack men det är väldigt lite verkstad som framgår av den.

Jag har full förståelse att man blir arg, frustrerad och irriterad när man ser fusk i arbetskraftsinvandringen, en skenande arbetslöshet och en ökad segregation i samhället. Den känner jag också. Till skillnad från Ahtiainen använder jag istället den för att försöka få fram reformer på kommunal nivå som möter detta. Till exempel har det genererat i förslag som områdesbaserat integrationsteam, åtstramning av försörjningsstödet och en mer kravbaserad kommunal arbetsmarknadspolitik. Jag skulle tipsa Socialdemokraterna om att lägga energin där istället.

Christopher Hedbom Rydaeus

2:e Vice ordförande i Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Moderaterna

Annons

Annons

Till toppen av sidan