Annons

Annons

Annons

Kumla

Insändare
Ta ut vaccinet till arbetsplatserna!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Om företagshälsovården för möjlighet att vaccinera på arbetsplatser skulle hela förloppet skyndas på avsevärt. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Nyligen gick LO, PTK och Svenskt Näringsliv gemensamt ut och uppmanade både regering och regionerna att öppna för covid-vaccinering på eller nära arbetsplatser. Det är helt avgörande att de styrande i Region Örebro hörsammar den uppmaningen.

Hittills har den svenska Coronastrategin fokuserat på de som kan arbeta hemifrån och har flexibla arbetstider. Region Örebro måste visa att man ser och underlättar för alla de tusentals som inte har den möjligheten.

Annons

Annons

Vi har fortsatt åka till våra arbeten precis som tidigare. Vi har hållit Sverige igång och vi har varit tvungna att träffa andra människor både för att ta oss till våra arbetsplatser och för att kunna utföra våra jobb.

Ingen har hört talas om någon klustersmitta på en IT-firma eller advokatbyrå. Däremot har smittoutbrott på byggarbetsplatser lett till att hela samhällen påverkats. Att göra det så enkelt som möjligt för arbetare att ta sitt vaccin är inte bara en fråga om rättvisa – det är en klok åtgärd för att förhindra smittoutbrott här i Örebro län

Ska vaccinering kunna ske så snabbt och effektivt som möjligt måste vaccinet komma till medborgarna. Framförallt till dem som inte kan arbeta hemifrån eller arbetar i kontaktnära yrken. Vi kräver att de styrande i region Örebro säkerställer att så blir fallet.

Kenneth Svärd

ordförande Byggnads Örebro-Värmland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan