Annons

Annons

Annons

Nora

Insändare
Nora: ”Det är människor med känslor som befinner sig på mottagarsidan”

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nora bergslagsförsamling har diskuterats i medier denna vinter. Något som tagit hårt på den anställda.

Bild: Michael Landberg

Annons

Kära Norabor!

Mitt namn är Cajsa Lindheden, född och uppväxt i Nora. Jag är: utbildad lärare, mamma, gift, hundägare, dotter, syster, moster, faster och en i grunden glad person.

Jag är en människa av kött och blod. En människa med känslor. Just nu känner jag mig trött, sliten, småstressad och ledsen.

Jag arbetar åt Nora bergslagsförsamling, som administrativ assistent, sedan drygt ett år tillbaka. Mina arbetsuppgifter är att ta emot besökare, svara i telefon, besvara mejl, boka alla underbara dop och vigslar, boka begravningar – helt enkelt ha kontakt med människor i livets alla skeden. Ett arbete som passar en person som jag. En person som vill ge bra service, som vill hjälpa andra och som känner med och för sina medmänniskor.

Annons

Detta har lett till att jag bävar för att öppna när det ringer på dörren. Jag får hjärtklappning när telefonen ringer

Annons

Sedan en tid tillbaka har mitt arbete tyvärr mest handlat om att ta emot samtal från frustrerade människor som spyr ur sig sin ilska på mig, i brist på ”rätt person”. Personer som ifrågasätter församlingen, ifrågasätter trivseln på min arbetsplats och som har fått uppfattningen att inom Nora bergslagförsamling är all personal skrämd till tystnad, alla vantrivs och alla mår dåligt.

Detta har lett till att jag bävar för att öppna när det ringer på dörren. Jag får hjärtklappning när telefonen ringer. Jag svettas när vissa personer har mejlat. Det känns långt i från okej.

Om jag skulle byta arbetsplats handlar det inte om taskig ledning, trista arbetsuppgifter eller kollegor som är tråkiga. Det skulle enbart handla om alla skriverier och allas tyckande om saker de egentligen inte vet om de stämmer.

... det är bra att ta reda på mer än det som står i tidningar och på sociala medier innan du trycker på ogillaknappen ...

Jag har fantastiska arbetskamrater! Drivna människor med stor servicekänsla. Människor med stor kunskap. Människor som tror sig ha en framtidsplan för Nora bergslagförsamling. En församling där människor kan mötas. Gammal som ung. Glad som ledsen.

Jag vill tro att du vet att alla mynt har två sidor. Att en människas, eller en skara människors, sanning inte alltid är den enda. Att det är bra att ta reda på mer än det som står i tidningar och på sociala medier innan du trycker på ogillaknappen eller skriver en ilsken kommentar.

Kom ihåg att det är människor med känslor som befinner sig på mottagarsidan. En sida som just nu får ta emot alldeles för mycket obefogad smutskastning.

Vi har ett liv som vi inte vet hur långt det kommer att bli.

Jag vill fylla mitt med leenden, goda samtal, kärlek och lugn. Hur vill du leva ditt?

Cajsa Lindheden

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan