Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Politiker utan kontakt med verkligheten banar väg för extremism

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Polariseringen som vi ser i landet avspeglas även i Örebros kommunfullmäktige, enligt "Janne B".

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Det är inte så konstigt att färgstarka ledare, som till exempel Markus Allard, växer när kommunfullmäktiges ledning under de senaste åren visat ett viljesvagt ledarskap. En ovilja och handlingsförlamning att lösa Örebros samhällsproblem. Den här polariseringen som vi ser i landet, vilket även avspeglas i Örebros kommunfullmäktige, är resultatet av naiva politiker som tappat verklighetsförankringen. Kampen handlar inte främst om eliten mot folket. Den handlar främst om att tjäna eller att inte tjäna folket.

Annons

Annons

Örebros politiker vägrar se uppenbara samband i samhället mellan till exempel idrott och integration. Den idrottsrörelse som byggde upp folkhemmet verkar i dag inte var något värt för den styrande ledningen. Det är som att spotta en törstig i halsen.

Dessutom slösar våra politiker skattepengar på skrytbyggen istället för att satsa på kärnverksamheten.

Nu senast är det dags för lokalmedia (NA) att utmåla oppositionen som odemokratisk. Allt detta tillsammans riskerar att i förlängningen urgröpa förtroendet för våra folkvalda, media och därmed demokratin. Det banar också väg för extremism åt både höger och vänster.

Jag tror att vi måste lyfta blicken och inse varför det ser ut som det gör i samhället. Därefter lösa problemen på ett konstruktivt och pragmatiskt sätt, inte var för sig utan tillsammans. Detta är en skarp uppmaning till Örebro kommuns politiker som undrar hur vi hamnande här: Lyssna på folket!

”Janne B”

Örebro

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan