Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro län

Därför satsar de allt på skogen: ”Finns bara en massa skog emellan oss”

Under pandemin har svenskarna tagit sin tillflykt till skogen. Samtidigt lyfts skogen nu också fram som en möjlig räddningsplanka för klimatet.

I den kontexten framstår det som särskilt vältajmat att Konstfrämjandet Bergslagen i sitt hittills största samarbetsprojekt sätter fokus på just skogen.

I Konstfrämjandets projekt ”Skogen mellan oss” hoppas man också kunna skapa temporära konsthallar ute i skogarna till sommaren. – Det är många konstnärer i Örebro län som jobbat med skogen långt före vårt projekt och vi ska försöka bjuda in lokala konstnärer att medverka i projektet, säger Kerstin Wagner, projektledare.

Bild: Sofia Gustafsson

Annons

På få ställen är årstidernas växlingar så tydlig som i skogen. Det är försiktigt grönt när vi möts i en glänta i mitten av april. Våren hålls fortfarande stången av nätterna då temperaturen sjunker till noll- eller till och med minusgradigt. Nu, mitt på dagen när solen skiner och vi har gått en bit uppför, är det ändå tillräckligt varmt att lägga ifrån sig mössa och vinterjacka en stund.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Till toppen av sidan