Annons

Annons

Annons

Annons

Hällefors

Insändare
Vindkraft är en bra affär – men för vem?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det finns en stor del naturturister som söker sig till orörd natur. Naturen i marknadsförda reservat hör inte hit.

Annons

Replik

... till Faktabaserad Naturvän, NA 28 april.

Jag tycker vi har ett systemfel i Sverige. Malm, vattenkraft, skog, vindkraft med mera ägs ofta av stora bolag som skattar till staten. Skapar de arbetskraft i orten kommer det orten till godo annars inte. Dock belastas ortens tillgångar. Med tanke på att kommunernas veto kanske tas bort är frågan viktig.

Annons

Annons

De som jobbar med turism marknadsfört naturen i naturreservat och kända områden. Det finns en stor del naturturister som söker sig till orörd natur. Naturen i marknadsförda reservat hör inte hit.

I Hällefors finns gott om orörd natur. Vi ligger dessutom inom räckhåll för många storstäder och länder. Dessa vildmarksintresserade bor ej på hotell eller köper operabiljetter, men de är ofta mycket kräsna inför valet av semesterort. Skriver om sina upplevelser och sprider information om de orter de besökt.

Naturligtvis sysselsätter de några även i Hällefors till exempel kanotuthyrning. Men fram för allt ger det Sverige och Hällefors ett bra ryckte som lockar med sig andra mindre kräsna turister.

Inkomstmässigt är de kräsna turisterna bra marknadsförare av området och bör värnas.

Vi är många som valt att bo i Hällefors på grund av dess orörda natur. Även vi tillför kommunen mycket och vårt intresse bör beaktas.

I naturen lever växter och djur, bland annat den unika brunnshytteöringen (faktiskt Naturreservat och riksintresse ), som är beroende av sitt habitat, även deras intresse bör beaktas.

”Fakta är alltid bra. Naturvän”

Örebro

Annons

Annons

Till toppen av sidan