Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Morföräldrarna berövade på sin livslina

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter en flytt av en hållplats kan insändarskribentens morföräldrar inte ta bussen in till Örebro centrum längre.

Bild: Robban Andersson

Annons

Jag måste få beklaga mig lite.

Det gör så ont i mig att mina morföräldrar inte längre kan ta bussen upp på stan, de har blivit helt hemmasittande (bortse att corona härjar just nu) utan att kunna göra några som helst egna utflykter. Familjen måste nu skjutsa dem runt i stan för att de ska kunna göra nödvändiga inköp. De klarar inte av att gå till den ”nya” hållplats de är hänvisade till sedan de tog bort bussen som gick rakt genom Sörby (Eklundavägen/Hagmarksgatan).

Annons

Annons

Min ena släkting beklagade sig i dag över hur de skulle kunna ta sig till sjukhuset numera, ”förr var det enkelt att bara gå runt hörnet och ta bussen hela vägen dit”. Det är hemskt att höra honom säga detta, och veta hur otroligt isolerade de har blivit efter att bussen togs bort.

Det är tråkigt att Örebro kommun inte längre har pengar till att låta alla i Örebro ha en buss på lämpligt avstånd, inte ens de som bor i stan har längre bussar tillräckligt nära för att man ska kunna ta sig till hållplatsen.

Att människor som bor på landet har otillfredsställande med bussar har vi vetat länge..

Ur miljösynpunkt, hur kan det vara bättre att flera måste ta bilen upp/in till stan för att det inte går bussar? Och vart ska dessa bilar ens parkera? Örebro vill ju inte ha någon biltrafik i centrum och tar därför bort alla parkeringar, och höjer avgiften på de få platser som finns kvar.

Också intressant hur det finns pengar till snabbbussarna – att vissa områden får snabba bussar, medan andra inte får bussar alls.

”Väldigt ledsen”

Örebro

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan