Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkoherdens miljonavtal i Örebro

Insändare
Hushålla med kyrkans medel

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ett personalärende inom Svenska kyrka i Örebro har väckt debatt.

Annons

Vice ordförande Annica Zetterholm svarar på frågan om hur kyrkans i Örebro ekonomi är: ”Den är väldigt god. Extremt god”.

Den viktiga, men nu i dessa tider ofta glömda betydelsen av begreppet ekonomi är hushållning. Alltså hur man förvaltar, använder sina pengar. Det viktiga var tydligen nu att inget som handlade om konflikt eller missförhållanden skulle komma till allmänhetens kännedom. Det fick kosta två miljoner.

Annons

Annons

Vilka signaler skickar nu detta till kyrkans medlemmar? Vad tänker de som känner sig osäkra på om de vill fortsätta att betala kyrkoavgift?

Hur stämmer detta sätt att förvalta kyrkans skattepengar med det kristna kärleksbudskapet?

Är det bättre att betala två miljoner för att kunna låtsas som att allt har gått rätt till än att satsa mer på hjälp åt de i ett ojämlikt samhälle mest utsatta? Till exempel att ta mer av den ”extremt goda ekonomin” för att stödja sådan verksamhet som exempelvis Stadsmissionen?

Carl-Erik Ekström

f d föreståndare för församlingarnas

rådgivningsbyrå kontraktsprost i Örebro 1972-1979

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy