Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Ta chansen och lyssna på Örebros kyrkofullmäktige - i höst är det kyrkoval

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Ärade kyrkomedlemmar, i höst är det dags för kyrkoval! Tag chansen och lyssna på Örebro pastorats kyrkofullmäktige 25 maj kl 18.00, sök på Örebro Pastorat på Youtube. Lyssna/Se vad dina/våra förtroendevalda säger/inte säger, – vi har ju varit med och röstat fram dessa personer i Kyrkovalet.

Hur har dessa personer klarat av sin uppgift? Får dessa personer eller nomineringsgrupper förtroendet från dej ytterligare i fyra år, eller får de inte det. Var kritisk, vad för kyrka vill du ha?, En kyrka som har närhet till sina engagerade medlemmar, eller en kyrka där partipolitiker från ingenstans kliver in och säger, ”Hej, partiet satte mej här, vilka är ni?”

Annons

Annons

Kyrkofullmäktige är det högsta beslutande organet i Örebro pastorat. Tag chansen och se vad man beslutar om, vad dessa ledamöter säger. Detta är ett sätt att bilda en uppfattning om vad du ska rösta på i höst, eller vad du inte ska rösta på i höst. Just nu händer det mycket ”spännande” i Örebro Pastorat. Och kom ihåg, Svenska kyrkan behöver inte vara en partipolitiskt styrd organisation, den kan vara en intressestyrd organisation. Din röst är viktig i höst. Börja fundera redan nu på kyrkovalet under detta kyrkofullmäktige, det är nu du kan få insyn direkt hur de personer/grupper/partier agerar, och vilken kyrka dessa vill ha.

"Ej politiker, men intresserad"

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy