Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Du borde be sjukvårdspersonalen om ursäkt

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sjuksköterskeyrket kan medföra svåra livsavgörande beslut, stor stress och arbete på dygnets alla timmar. Foto: TT

Annons

Svar

... till ” Medborgare Örebro”, NA 26 maj

Jag blir riktigt arg för att inte säga förbannad, kanske det du vill, när jag läser denna insändare som skriver att vården är en lugn arbetsplats utan stress jämfört med privata sektorn i normala tider. Vad har du för erfarenhet? Har du jobbat inom vården och i så fall var där det varit så lugnt?

Jag har själv jobbat på röntgen i nästan 50 år och där stressar man strängt taget hela tiden, i alla fall de senaste 30 åren. Som röntgensköterska har man mycket kontakt med akuten, IVA och även övriga avdelningar på sjukhuset och det är inget lugnt jobb och man är dessutom ständigt underbemannade.

Annons

Annons

Att påstå att sjukvården är en trygg och bekväm arbetsplats att jobba på är verkligen ett hån mot sjukvårdspersonalen. Dessutom är det få privata arbetsplatser där man måste besluta snabbt för det kan göra skillnad på liv och död.

Jag tycker verkligen du skulle be om ursäkt till all sjukvårdspersonal som sliter halvt ihjäl sig. Finner inte ord för vad jag tycker om sådana som dig eller i alla fall inte ord som kan skrivas här.

”Gunilla B”

Örebro

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan