Annons

Annons

Annons

Annons

Nora

Insändare
Ställ inte grupper mot varandra utan bekämpa ålderismen!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den bistra verkligheten på många arbetsplatser är just att det är de äldre kvinnorna (de som CUF vill sparka) som sköter ruljangsen, medan de yngre förmågorna hellre sitter och pillar med telefonerna, menar insändarskribenten. FOTO: Jessica Gow / TT

Annons

Många blev upprörda, när SD inför ett val gjorde en propagandafilm som visade en beslöjad kvinna med barnvagn som tränger sig före en pensionär, för att få ”bidrag”.

Två grupper ställdes så att säga mot varandra..

Nu gör CUF (Centerns ungdomsförbund) samma sak, fast med filmen om ”Maj-Britt”, som anses sitta och lata sig i fikarummet, medan ungdomar förtvivlat försöker få hennes jobb. Att jobbet i sig inte består av att sitta i fikarummet och pilla med sin telefon har de tyvärr inte förstått..

Annons

Annons

Den bistra verkligheten på många arbetsplatser är just att det är de äldre kvinnorna (de som CUF vill sparka) som sköter ruljangsen, medan de yngre förmågorna hellre sitter och pillar med telefonerna!

Överallt sprids budskapet, att de äldre är överflödiga! De är bromsklossarna för att de yngre ska få jobb och dessutom kostar de samhället en massa pengar..

I pandemin, låstes så många som möjligt in och det finns krafter som vill att de dör undan så fort som möjligt.. Ändå vill de borgerliga att vi ska arbeta ännu längre innan vi får pension.

Frågan är hur denna ekvation ska gå ihop?

”En skrämmande utveckling”

Nora

Annons

Annons

Till toppen av sidan